Националното турне на супергрупата "Легендите“ започва от Велико Търново. Първият концерт ще е следващата седмица в Летния театър на старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“. На търновска сцена ще е и "живата“ премиера на "Легенда за любовта“ - първата обща авторска песен на великите музиканти - Данчо Караджов от "Сигнал“, Димитър Кърнев от D2, Константин Цеков от ФСБ и Станислав Сланев - Стенли.

Идеята за парчето идва от Димитър Кърнев. Стилът му е много различен, като в него има по нещо характерно за всяка една от четирите БГ групи, от които идват членовете на формацията.

"Смятам, че освен старите хитове и любими песни, има потенциал и за нова продукция от нас. Споделих желанието си на Данчо, Стенли и Косьо и ги помолих да ми се доверят. След няколко дни бях готов с композицията и всички много я харесаха. Вдъхновение ми додей за основата на текста, за който допринесе и Ваня Щерева, както и Живка Шопова. И така "Легенда за любовта“ е факт“, допълва музикантът.

Концертът, който ще бъде представен в старата столица, ще е грандиозен, обещават организаторите. Публиката ще може да проследи историята на българския рок, гарнирана с много модерни и впечатляващи светлинни и пиротехнически ефекти.

"Аз като участник в тази група на първо място преживявам концертите и като фен, защото съм израснал с тези песни, освен на "D2". Ясно е, че за мен е чест, но е и истинско удоволствие да ги свиря с тях и след тези два часа вечер да си тръгваме не уморени, а просто заредени от музиката, от тази брилянтите български певци, всеки от които е оставил своята следа със своите песни“, обяснява още Кърнев.

Той разкри и, че търновсите меломани ще чуят нещо много интересно – познати песни ще бъдат изпълнявани от тримата музиканти едновременно, всеки ще пее по един или няколко куплета. Аранжиментите също са впечатляващи.

Супергрупата "Легендите“ е създадена през 2012 година и от тогава радва българската публика.

Концертът във Велико Търново ще е на 14 юни /сряда/ от 20:30 часа в Летния театър. Билети можете да намерите на касите на Туристическия център в старата столица, както и в интернет.

Луиза ТРАНЧЕВА