Детски хор "Добри Христов“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, и диригентката на хора - г-жа Галина Станишева, получиха изключително висока оценка за своя професионализъм. Те бяха отличени съответно с "Кристално огърлие“ и "Златна лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Наградите им бяха връчени от г-н Радослав Иванов, председател на Дружеството на хореографите във Варна и представител на СБМТД. Това стана по време на тържествения концерт в ДТ "Стоян Бъчваров“, с който бе отбелязана 70-та годишнина на детския хор. Концертът се осъществи с подкрепата на фонд "Култура“ на Община Варна. Това разказаха от ОДК-Варна за "Фокус".

В препълнената зала, талантливите деца на Варна създадоха магията на песента, като представиха изключително разнообразна и стилна програма и с нея завладяха всички присъстващи.

"Тези деца са прегърнати от музиката, а когато музиката прегърне някого, тя разгръща в него доброта и сърдечност. Всички знаят, че който пее, трябва да пее с любов, да обича свободата и истината…“, сподели г-жа Станишева.

Тя работи в неразрушима творческа връзка с пианиста Биляна Енева. Сценарист и водещ на концерта бе актрисата Светлана Жечева - Ефендулова.