"Кино под звездите" се завръща в Пловдив за трета поредна година от днес до 16 юли. Очаквайте ни в любими пловдивски паркове с 12 напълно безплатни прожекции.

Откриваме на 21-ви юни с филма "Майка" в подножието на Младежки хълм в 21:00 часа, непосредствено до новото фестивалното градче за култура, събития и разпускане на Пловдив.

Продължаваме с "Шекспир като улично куче“ – една истинска и преживяна история на Валери Йорданов, новият филм на Мариан Вълев - “Чалга“ – за обърканите мечти и изгубените млади хора, "Идиотският Триъгълник“ – черна комедия с голямата награда на фестивала в Кан и още впечатляващи заглавия.

Тази година 10 локации във всички райони на града ще станат отново част от поредицата прожекции на "Кино под звездите“. От 21 юни до 16 юли пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на 12 прожекции на открито.

Всички български заглавия ще бъдат със субтитри на английски, а прожекциите на пълнометражните филми ще са предшествани от избрани късометражни филми.

Началният час на прожекциите е 21:00 часа.

Можете да си носите по нещо удобно за сядане (въпреки че осигуряваме и седящи места, те бързо свършват) и евентуално нещо против комари.

Събитията на "Кино под звездите“ се реализират с подкрепата на община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2023 година. Проектът е финансиран от община Пловдив по Компонент 1 – "Фестивали и значими събития“.