Плевен грейна от два звездни концерта, последвани от празнична заря за празника на града снощи, предаде репортер на "Фокус".

Точно в 20:00 ч. започна концертът на "Керана и космонавтите", които за пръв път гостуват в Плевен. Във видео в Instagram дни преди шоуто, самата Керана разкри, че има лична връзка с региона. 

"Аз имам плевенски корени, не знам дали го знаете, но може би тогава ще ви кажа даже и откъде са. Ха!", обеща вокалистката, чието истинско име е Юлия.

Тя удържа на думата си и разкри пред плевенската публика, че има корени от Тръстеник. Не даде допълнителни подробности обаче с коя роднина са свързани.

Певицата с мощен глас обърка града със село, след което бе поправена от публиката. "Аз мислех, че съм потомствена селянка, а съм си била чиста гражданка!", възкликна тя.

След експлозивното шоу на "Керана и космонавтите" на сцената се качи Владо Михайлов. Той зарадва тълпата с кавъри на много хитове, някои от които самият той изпълни преди време като част от превъплъщенията си в "Като две капки вода".

Михайлов също има връзка с града. "Казвал съм ви и друг път, аз много обичам Плевен", заяви той. Певецът и актьор разкри, че като малък е прекарвал много лета именно тук, тъй като има роднини - баба му е живяла в района на х-л "Балкан", а днес има близки, живеещи до гарата.

Грандиозното шоу завърши традиционно със заря.

Евгения ТРИФОНОВА