Първото за годината издание на акцията "Капачки за бъдеще“ във Велико Търново предстои този уикенд. Инициативата ще гостува в града в събота /20 април/ от 9:00 до 14:00 часа, предаде кореспондент на "Фокус“. Пунктът ще е разположен на паркинга на хранителния хипермаркет, който се намира на улица "Беляковско шосе“.

"Който е събирал пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, има желание и възможност, може да ги предаде. Тези от вас, които нямат възможност да ги предадат по време на кампанията, могат да оставят капачките си в едно от двете метални сърца в града – парк "Дружба“ и до входа на стадион "Ивайло“, призовават организаторите и припомнят, че всеки, който се включи в акцията, ще получи грамота за дарение.

На място ще има и благотворителен базар, като средствата от него ще отидат при потребителите на Комплексни социални услуги за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Церова кория. Доброволците от "Клуб за бъдеще – Велико Търново" ще посетят на следващия ден, 21 април.

Благодарение на кампанията "Капачки за бъдеще" в цялата страна вече са закупени 5 детски неонатални линейки и 2 офроуд линейки.

"Фокус“ припомня, че през есента "Капачки за бъдеще“ във Велико Търново събраха 85, тона капачки, 220 килограма кенчета и 40 килограма пластмасови бутилки.