На близо 1 километър новоизграждаща се улица ще се радват жителите и посетителите на жилищния комплекс "Резиденшъл парк“ в централната част на район Тракия в Пловдив в близост до парка "Лаута“.

Обектът се изпълнява от компанията "Европейски пътища“, която е лидер в пътно-строителния бранш в страната и е добре известна на пловдивчани. От години компанията инвестира в местната инфраструктура в региона и се грижи за пътната поддръжка и зимното поддържане в областта.

"Пловдив се развива главоломно през последните години. Градът привлича все повече бизнес, млади хора и туристи. Градската инфраструктура ще се нуждае от постоянно поддържане, разрастване и развитие с нови функционалности. Във всички тези процеси ние оставаме надежден партньор на местната власт и на държавните институции и продължаваме да градим за хората“, категорична е Маргарита Попиванова, изпълнителен директор на "Европейски пътища“.

В момента екипите на компанията изграждат канализацията на чисто новата улица в район Тракия.  

С помощта на укрепителна система, багери и кранове спускат тръби с диаметър ф1200. Специфичното за обекта са изключително малките наклони на канализационните тръби. Това изисква прецизно изпълнение от професионалните екипи на "Европейски пътища“, за да може новата канализация да функционира правилно.

В следващите етапи на проекта улицата в район Тракия ще се сдобие с нов водопровод, пътна настилка, парко места и ново, модерно осветление.