Предстои фестивал на детското творчество в Добрич, наречен  "Добротеа", а организаторите му приканват: "Вход свободен, носете си настроение!", предаде репортер на "Фокус". Сдружение "Нoва Арт Проджект" кани деца, родители, баби, дядовци, приятели на 1 юни - четвъртък, в ресторант "Летен театър" на прощъпулника на фестивала. 

Програмата е разнообразна, насочена към различни интереси и предпочитания, с участието на деца от формации в добруджанския град - Народно читалище "Йордан Йовков, които ще участват с акордеонен състав с ръководител Деян Дженков и китарен състав с ръководител Краси Димитров, Младежки център с вoкална група с ръководител Жана Стефанова, вoкално студио "Зонели" с ръководител Елeна Карабельова, Фолклорна певческа група "Жътвари" с ръководител Катя Грекова, която ще изпее с дъщеря си песен за децата и доброто по света.

Сред участниците са още ученици от СУ "Климент Охридски"- музикална паралелка с ръководители Атанас Капитанов, Милена Пеева, Георги Илиев и хореографска група за фолклорни танци с ръководител Гергана Димитрова, ученици от Иновативно училище "Леонардо да Винчи" с ръководители Габриела Писанова и Детелина Василева, които ще участват с певческа група и детски състав, вокална група към Арт център "Палитра" с ръководител Анелия Иванова, ученици от Народно читалище "Мевляна" с ръководител Нуртен Киосе, които ще изпеят характерни песни от турският фолклор, ученици от Иновативно училище "Райко Цончев" ще прочетат своите прекрасни есета. Ще се включат и деца от Работилницата за въображение към Художествената галерия  в Добрич с ръководител Зорица Христова. 

"Ще рисуваме, пеем, свирим, запознаваме помежду си и ще се веселим. Една специална кукла ще се забавлява с нас, но...това е изненада", съобщават в аванс организаторите. 

На място децата ще могат да разгледат детските книжки на Петя Петрова и Атанаска Георгиева, която специално за децата е написала и сценария за събитието. Малчуганите ще имат възможност да подкрепят Неди Арт, създаван от едно дете с аутизъм. Който желае, може да си носи и материали за рисуване, а домакините ще подарят балони за оцветяване.

Денят на събитието е 1 юни, началото е в 11:00 ч. "Добротеа" благодарят на всички спонсори, подкрепили идеята за доброто на децата, за да превърнат техния ден в незабравим, вълнуващ и цветен празник.

Жулиета НИКОЛОВА