Политическата сила "Български възход" откри предизборната си кампания в София. Председателят на партията генерал Стефан Янев представи кандидата за кмет на града архитект Виолета Комитова.

Председателят на партията представи кандидата за кмет Виолета Комитова. Тя е е утвърдено име в областта на архитектурата. Комитова е преподавател, с опит в областта на проектирането и строителството. Освен това - има богат административен и обществен опит. Тя е и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството и депутат в 48-ото Народно събрание.

"Виолета Комитова е човек на действието, човек на решението. Тя предлага решения. Смятам, че в тази кметска надпревара, въпреки че медийното внимание е насочено към други кандидати, които обаче нямат тази опитност и компетентност за развитието на града, трябва да се говори за по-добрите възможности за живеене, за транспорта и задръстванията, за чистия въздух и др.“, категоричен бе Янев.

Комитова благодари на членовете на партията за номинацията й. Тя обяви, че влиза в тази кампания с надеждата да стигне до гражданите и ще прави кампанията си сред тях.

"Когато мислим за гражданите, аз съм сигурна, че винаги могат да се намерят добрите решения. Уважавам всичко, което е постигнато до тук. Историята на града не започва от нас, нито ще свърши с нас. Всеки град се гради с поколения“, категорична бе тя.

Сред основните приоритети на политическа сила в местната власт ще бъде решаването на проблемите на общините.

От "Български възход“ ще търсят решения, а няма да дават само обещания, категоричен бе Стефан Янев. Той обяви, че екипът, който ще влезе в битката за София е изключително млад, има подготвен план за действие и е отворен за участие на гражданите.

"Една от основните ни мотивационни идеи, когато създавахме партията, е нашата констатация, че гражданското общество сме отдалечени от партиите. Именно заради това искахме всички да бъдат чути“, каза Янев.

След представянето на кандидата за кмет Стефан Янев обяви, че Виолета Комитова вече има изготвен подробен план с решенията на всички проблеми на столицата. Подробният план за участието й в предстоящата местна кампания може да бъде намерен на интернета сайта на политическата сила.