Международният фестивал за младежко медийно изкуство "Арлекин“ се завръща с вълнуващо ново издание. От 22-ри до 25-ти юни морската ни столица Варна ще се превърне в домакин на уникалния младежки форум. За пръв път, в рамките на фестивала тази година, ще се излъчи игрален филм, създаден от ученици от 8 професионални и хуманитарни гимназии.

Емблематичният старт на "Арлекин“, който е под формата на празнично шествие, с тържествена програма, ще бъде излъчен на живо по многокамерен способ с 5 телефона. Това се прави за първи път в България.

Както всеки път, така и сега "Арлекин“ очаква специален гост от чужбина, който да представи ексклузивен уоркшоп. Тази година темата на лекциите и практическите задачи е "Гласът в изкуството“ и за да ги представи във Варна от Италия пристига психологът и гласов коуч Дими Йорданова Командучи. За пръв път в България г-жа Командучи ще представи метода DIYO® за анализ и трансформация на вокалните емоции и ще демонстрира практически упражнения за това, че гласът е изкуство за влияние върху себе си и околните.

Още интересни подробности и пълната програма на фестивала, вижте в прикачения файл.