Парични бонуси получиха заедно с грамотите и дипломите си зрелостниците отличници на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев“. Днес в актовата зала на училището, където обичайно са свикнали да излагат изделията и проектите си от часовете по практика или пък да участват в състезания, абитуриентите бяха главни действащи лица на церемонията по дипломирането.

Щастлив, че випуск 2024 е показал много по-добър резултат от предходните, директорът инж. Костадин Костадинов решил да добави към свидетелството за зрелост и плик със сума според успеха. Такъв получиха 14 ученици от специалностите "Интериорен дизайн“, "Полиграфия“ и "Мебелно производство“, които завършват с успех от 5.50 до 5.90. Първи чуха имената си Ивана Петкова и Кристина Вълчева, които се дипломират с еднакъв успех – 5.90. Криси се готви да учи "Интериорен дизайн“ в Лесотехническия университет. На кандидатстудентския изпит по изобразително изкуство изкарала 5.50, а оценките й от ДЗИ по български език и от държавния изпит за професионална квалификация са, съответно, 5.10 и 6.00. Ивана е избрала "Икономика и бизнес“ в Пловдивския университет, където смята да участва в класирането с оценките от ДЗИ – 5.13 и 6.00.

"Две трети от преподавателите, включително аз и зам.-директорът Иван Богданов, сме завършили това училище, така че ви чакам да се върнете отново, този път като колеги. За 5 години израснахте много. Предстоят ви множество изпитания, но се надявам да се реализирате успешно. Постигайте целите си, но поглеждайте и надолу, за да не се препънете. Преценявайте реално възможностите си, не забравяйте родителите и приятелите си. Бъдете честни и справедливи“, пожела директорът Костадинов и раздаде дипломите на всички 87 дипломанти.