Петя Петрова е професионален танцьор във Фолклорен ансамбъл "Искра“ във Велико Търново. Близките ѝ я определят като грижовна майка, прекрасна дъщеря, добра съпруга и сестра, невероятен колега и добър приятел. Днес Петя е на 54 и се бори с тежък здравословен проблем, за който разбира случайно преди две години.

През септември 2022-а след скенер, направен в Бърза помощ – Велико Търново ѝ откриват тумор на мозъка. Още на следващия ден тя постъпва на лечение в Плевен, където я оперират, а след това минава курс по химиотерапия. Няколко месеца по-късно се подлага на ядрено-магнитен резонанс и е установено, че лекарствата, които приема не действат на туморното образувание, което междувременно отново прогресивно се увеличава. То започва да притиска жизнено важни центрове в мозъка, които оказват влияние на равновесието, зрението и други.

В началото на тази година Петя Петрова заминава за лечение в елитна частна болница в Турция. Там следват нови прегледи и становището на лекарите е, че нова операция не може да бъде направена, но може да се приема животоподдържащо леченвие с "умно“ лекарство. В България месечното количество за лечението струва 32 400 лв. Оказва се обаче, че същият медикамент може да бъде внесен от други азиатски държави значително по-евтино. От Китай то е доставено срещу 1350 долара на месец. Но дори и тази сума е непосилна за близките на болната жена. Ето защо те се надяват на финансова помощ от добри хора.

Те призовават всеки, който иска и има възможност, да помогне

Банковата сметка, по която може да бъдат превеждани сумите, е:

BG16 UBBS 8002 1070 0959 19 – Петя Йорданова Петрова