Центърът за защита на природата и животните в Добрич за една година бе домакин на 30 доброволчески събития. За това съобщава неговият екип, предаде репортер на Агенция "Фокус". Центърът се радва на редовна доброволческа активност. Хора от различни възрасти се включват в каузата му и помагат кой както може - плетат дървени оградки, боядисват дървени ограждения, почистват гората от изсъхнали дървета и много други дейности. Сред най-активните доброволци са от Сдружението "ДоброЖънци". 

Редица активности, които могат да бъдат определени като споделена отговорност, са осъществени през миналата година. Действащият спасителен център също има множество успешно възстановили се диви животни. "Екипът ни се старае да отреагира моментално, независимо от това дали е късна доба или почивен ден. Всъщност, тези животни са спасени благодарение на сигнали на граждани към нас или съответните органи", посочват от зооцентъра.

Изградена е нова ограда за всички тревопасни животни, ремонтирани и почистени са езерата. Нови дългоочаквани табели са в процес на изработка, а също така има и нови причудливи животински видове, с които посетителите могат да се запознаят при някоя зимна, слънчева разходка. Работното време е в зимен вариант - от 10:00 до 16:00 ч., до месец март. Почивен ден е понеделник.

Жулиета НИКОЛОВА