Центърът за защита на природата и животните (ЦЗПЖ) в Добрич вече е със зимно работно време - от 10:00 до 16:00 часа, предаде репортер на Агенция "Фокус". От октомври до март, когато дните са по-къси и студени, любителите на природата могат да посещават зооцентъра в този часови период. Почивният ден е понеделник.

Семейството кафяви мечки - Берна и Костадин, вече спят зимен сън. В студените дни на топло се прибират всички екзотични животни, които обичат топлина и слънце, като пауни, папагали, щрауси, варани и други влечуги и земноводни. Кенгуруто също не прави изключение. Но има и много животни, които ще радват посетителите. Това са кончета на Пржевалски, елени лопатари и благородни елени, лами и алпаки, европейски бизони, витороги овце, муфлони, понита и др.

Когато снегът покрие зооцентъра, той се превръща в зимна приказка за малки и големи. Но всеки посетител и приканен да спазва няколко правила, независимо от сезона - "не хранете животните с ваша храна"(може да дарите пресни зеленчуци и плодове или след новогодишните празници елхички), "не безпокойте животните", "почиствайте след себе" и разбира се "забавлявайте се".

Жулиета НИКОЛОВА