След настъпването на горещините в Кюстендил и региона плъзнаха различни видове влечуги, предаде репортер на "Фокус“. Само за ден в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил са постъпили три сигнала за забелязани змии.

Единият сигнал е подаден от близкото до града село Николичевци, където влечугото е забелязано да се промушва край детската площадка.

Другото влечуго е извадено от автосервиз в Кюстендил, а третият сигнал е подаден от частен дом. Само преди дни змия пропълзя и в кметството на село Пелатиково.

Експертите посочват, че с настъпването на лятото все по-често можем да се натъкнем на страховито за мнозина влечуго. Змиите се активизират, а често можем да се срещнат и в населените места. В повечето случаи става въпрос за смоци, които са безобидни за хората.

"Змиите са не особено приятни на вид същества, но не са агресивни и те също, както и повечето животни, не желаят и избягват срещата с хора, освен това имат своята много важна роля в природата“, категорични са експертите.