В католическата епископска резиденция днес се проведе традиционният тържествен прием по случай предстоящите празници Рождество Христово и Нова Година, съобщиха от общината.

Събитието бе организирано от Негово Високопреосвещенство монсеньор Страхил Каваленов, епископ на Никополската епархия. На него бяха поканени представители на всички религиозни общности в Русе, на общинската и областната администрации, дейци на културата и духовният клир на епархията.

Приемът бе уважен и от заместник-кмета на Община Русе Златомира Стефанова, която приветства участници и гости. "Вярвам, че католици и православни можем да дадем пример за добротворство и миротворчество, за разумен диалог и за братски взаимоотношения. На вас и на всички вярващи от Никополската епархия пожелавам светлината и любовта на предстоящия празник Рождество Христово да стоплят дните ви", каза зам.-кметът. 

Сред гостите бяха заместник- областният управител Георги Георгиев, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, председателят на Русенската стопанска камара проф. д.н. Красимир Ениманев, гости от страната и чужбина. Присъстващите имаха възможност да се насладят на приготвени по специална рецепта домашни сладки и греяно вино с канела и карамфил.

Празникът продължи с любими коледни песни, изпълнени от децата от Частно начално училище "Вяра, Надежда, Любов", поддържано от католическия клир.