Зимен Олимпийски ден ще се проведе за пореден път в Чепеларе на 9 февруари. Това съобщиха от Общината. От години, Община Чепеларе организира спортен празник на този ден в чест на Екатерина Дафовска, за да се отбележи и помни единственият златен олимпийски медал по биатлон за България от Зимна Олимпиада в Нагано 1998г.

Тази година се навършват 25 години от спечелването на медала от чепеларската биатлонистка и това ще бъде тържествено отбелязано с много игри и състезания на възобновения детски зимен център за начално обучение "Дьортевото" в град Чепеларе, който функционира безплатно за децата, гостите и жителите на община Чепеларе.

Вечерните състезания и награждаването ще се проведат при осветена писта. Чепеларската звезда в сноуборда Радослав Янков също ще присъства.

След забавните състезание през целия ден, от 19:15 ч. ще се проведе награждаване на отличени спортисти от спортните клубове в гр. Чепеларе:

Петър Гергьовски, национален състезател по сноуборд, спечелил сребърен медал на Европейския младежки зимен фестивал във Фриули-Венеция Джулия — Италия, в дисциплината паралелен гигантски слалом /21-28.01.2023 г./

Марко Семерджиев, национален състезател по ски алпийски дисциплини, спечелил сребърен и бронзов медал на Световно първенство за юноши U18 в Сент Антон – Австрия, в дисциплините: слалом и гигантски слалом /22-25.01.2023 г./.

Йорданка Йончева, национална състезателка по биатлон, спечелила златен медал на Международно състезание по биатлон IBU Camp в Мартел — Италия, в дисциплината индивидуално /26.11 - 03.12.2022 г./.