Кметът Здравко Димитров посрещна новия кмет Костадин Димитров пред сградата на община Пловдив за предаване на поста на наследника си, предаде репортер на "Фокус".

Новите управници минаха с литийно шествие от църквата "Св. Архангели" до Античния театър през главната пешеходна улица до сградата на пл. "Стефан Стамболов" 1 под празничния звън на църковни камбани. Там бяха посрещнати от Здравко Димитров и екипа му с питка и мед. 

"Градът е твой. Твоите успехи ще бъдат успехи и на града" - с тези думи Зико подаде ръка на новия градоначалник, а митрополит Николай нарече "Г-н Димитров, Бог да те благослови със здраве и благоденствие". Владиката пожела на новия кмет богоугодно и божеспасително служение.

Здравко Димитров подари на наследника си икона на Свети Георги Победоносец с думите: "Твоите победи ще бъдат победи за града".

Митрополит Николай специално се обърна към него и отбеляза, че няма да се забрави отношението му към вярата и делото на Светата православна църква. "Винаги с благодарност ще ви помним в молитвите си и ви уверявам, че ще се молим здраве и благоденствие. Вие извършихте достойно своя християнски дълг, докато бяхте градоначалник и вярвам, че Бог да ви въздаде стократно". 

"Пожелавам ви да работите добре с Общинския съвет, това е много важно. За съжаление аз не успях в пълна степен. Имах желание, но някои от ОбС невинаги разбираха това. Пожелавам ви да има приемственост, защото всичко това остава за Пловдив, за нас. Пловдивчани заслужават най-доброто, те са интелигентни хора, разбират от добро и позитивно отношение към тях. Благодаря им. И се извинявам, ако съм обидил и засегнал някой. Благодаря и на екипа ми, имаше много предизвикателства в мандата, но се справихме" - каза Здравко Димитров.

Костадин Димитров заяви: "Рядко говорим за приемственост. Време е наистина за приемственост, за да бъдат завършени всички започнати дела в града ни.". 

Новият градоначалник съобщи, че ще обяви екипа си следващата седмица.