Румен Тодоров – журналист, е победителят в конкурса за избор на послание,  представящо област Добрич, което ще бъде изпратено на организаторите от инициативата "Пилон Рожен“, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Добрич.

Жури в състав председател областният управител Здравко Здравков и членове – гл. ас. д-р Камелия Койчева, зам.-директор в Колеж Добрич към Шуменски университет, Добри Добрев, директор на Регионален исторически музей - Добрич, Галина Бозукова, журналист, и Елена Христова, член на Съвета на децата към Държавна агенция за закрила на детето, единодушно избра посланието, предложено от Румен Тодоров: "Поколения в полет над полето и морето на мечтите“. На второ място е класиран Христо Атанасов,16-годишен ученик от град Шабла, за предложението му: "Там, където думите ухаят на топъл хляб“. Трето място е присъдено на писателя Георги Балабанов от Генерал Тошево за предложението "Добруджа - хлебородна земя за духовност, мъдрост, светлина!“.

И тримата автори са дали съгласие за предложена от журито редакция в посланията им. Областният управител Здравко Здравков изказва благодарност на всички, включили се в конкурса и пожелава да са здрави и да не губят творческо вдъхновение. Отличеното послание ще бъде изпратено до инициативата, реализираща проекта "Пилон Рожен“.

Тримата автори на класираните послания ще бъдат отличени от областния управител на Добрич Здравко Здравков.