"Жълти стотинки за живот“ събират във Велико Търново. Акцията е на сдружение "Приятели на животните - ВТ“ и се реализира за поредна година, предаде кореспондент на "Фокус“.

"За съжаление сметките за лечение на бездомни животни се трупат, а редовните дарители са много малко и постоянно се опитваме да съберем пари - чрез благотворителни базари, кутии за дарения, жълти стотинки. Затова отново Ви молим ако имате събрани жълти стотинки и бихте ги дарили в помощ на бездомните животни да се свържете с нас“, призовават доброволците, като уточняват, че за тях всяко дарение е жизнено важно.

Всяка една сума, макар и малка, може да спаси живот.

"Ако имате събрани жълти стотинки у вас в буркан, кутия, торбичка или касичка и нямате намерение да се занимавате да ги броите, сортирате и да търсите къде да ги обмените, може да ни ги дарите и така да помогнете да спасим живота на някое изпаднало в беда бездомно животно“, припомнят още от "Приятели на животните“

Хората, които са от Велико Търново, могат да предадат парите лични, останалите – да ги изпратят по куриер. Можете да получите повече информация от Фейсбук страницата на организацията.

Луиза ТРАНЧЕВА