Заплатите на общинските съветници в Бургас ще станат 2270 лв., на кмета - 4670, а заплатата на председателя на местния парламент би трябвало да е  4203 лв., но тъй като работи на 6-часов ден, тя ще е 3152 лв. Това обяви на пресконференция общинският председател на "Движение България на гражданите" в Бургас и бивш депутат Живко Табаков, предаде репортер на "Фокус". 

Така за заплати на месец се харчи с над 148 хил. лв. повече от сега, на година това ще струва на бюджета с 1 783 692  лв., а за един мандат - над 7.1 млн. лв., изчислява Табаков.  

"Фактите, които излязоха са повече от скандални и не можем да оставим това да бъде прието. През следващата седмица ще внесем проект за промяна на Правилника с и
зменение да бъдат намалени  заплатите на общинските съветници на 25 % от тази на председателя на Общинския съвет и по този начин тя ще бъде замразена на 1050 лв.", каза Табаков. Той призовава общинските съветници да подкрепят идеята и по този начин спестената в бюджета сума 1.7 млн. лв. на година да бъде давана за погасяване на кредита за изграждане на Детската болница.

Повече вижте в прикаченото видео!