2 месеца след бурята градът все още не е почистен от падналите клони. Има непочистени дерета и канавки, което е предпоставка за големи проблеми при евентуален интензивен дъжд. Това мнение изрази по време на пресконференция общинският председател на "Движение България на гражданите" в Бургас и бивш депутат Живко Табаков, предаде репортер на "Фокус". 

През последните седмици кв. "Лозово" и гр. Българово привлякоха общественото внимание, след недоволството на живущите там. "Генерално погледнато проблемите на тези населени места ги има навсякъде. "Лозово -  населено место на 3 км от Бургас, не може да изглежда по този начин. Като се започне от библиотека, която е в ламарина и се стигне до незавършването на нито 1 улица", каза Табаков. Той обърна внимание, че не само инфраструктурата там не е завършена, но и четирите фирми подизпълнители на ВиК Бургас на практика са спрели да работят. По думите му 9 дни фирмите в "Лозово" не работят, с изключение на тези, наети за пътя, който се изгражда от Община Бургас.

От ДБГ са внесли и 2 въпроса на следващата сесия на Общинския съвет, касаещи детската болница. Първият е, ако бъде усвоен целият максимален размер от кредита от 12 800 000 евро какво е ще оскъпяването на кредита. Питат също и дали може да се намери съфинасиране и от страна на други общини.