Продължават протестите на жителите на столичния квартал "Горубляне", предава  "Фокус". Днес те се събраха пред Столична община, след като това беше гласувано и прието от хората, които участват в протестите. Припомняме, че няколко пъти вече гражданите затваряха за движение кръстовището на бул. "Цариградско шосе". Председателят на СОС Цветомир Петров слезе при тях и ги покани на разговори.

Жителите на столичния квартал вече съобщиха във Facebook, че от месец юни започват ежедневно да затварят "Цариградско шосе" в работни дни от 18:30 часа.

Те не искат да приемат, че Столична община не може да намери време за срещи с с тях по темите, които ги засягат.

Няколко пъти хората вече зададоха въпросите: "Защо дарихме земя на Столична община на стойност 200 000 000 лв., ако няма да се започне веднага проектиране на булеварди, училище, детски градини и паркове? Защо Столична община не започва да проектира "Воден парк Искър“? Нали искаме чист въздух в София?

Защо Столична община спря проектирането на бул. "Крайречен", който ще облекчи трафика по "Самоковско шосе" и целия район "Панчарево"? Защо Столична община процедира подробен устройствен план за премахване на училище в "Горубляне"?

Защо Столична община не съгласува готовите проекти за канализация в "Горубляне" и не издава разрешение за строеж? За да пренасочва парите ли?

Защо Столична община обещава общински имоти за заменки, вместо да изпълни задължението си по чл.10б от ЗСПЗЗ – обезщетения за признатите ни, като собственост, но не възстановени в реални граници имоти? Докога ще плащаме данъци и такса смет за имоти, които не можем да ползваме?