Добруджанската област вече разполага с един от най-добрите апарати за ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) в Североизточна България - Дженерал Електрик Сигна 1,5 тесла, съобщиха от МБАЛ - Добрич. След близо 6-месечно прекъсване лабораторията за магнитно-резонансна диагностика “Медгуд" отново отваря врати. Направен е основен ремонт на лекарските кабинети, регистратурата, обновена е чакалнята. Частната инвестицията е изключително голяма, което я прави безпрецедентна по вид и мащаб за здравеопазването на Добрич, отбелязват от лечебното заведение. 

Лекарският екип включва д-р Боян Павлов, завеждащ рентгеново отделение в болница “Надежда" в София, водещ специалист с над 15 години практика изключително в ЯМР диагностиката и над 30 години практика в образната диагностика, и д-р Валентин Димитров, началник “Образна диагностика" в МБАЛ Добрич АД. Той също е с над 30-годишен опит.

Лаборатория “Медгуд" работи по здравна каса, както и с платени изследвания при много конкурентни условия, като цените са най-ниските за региона. Проектът се реализира с ключовата подкрепа на директора на "МБАЛ Добрич“ АД д-р Георги Желязков. Високоспециализираната апаратура се намира на първи етаж в "Медицински център-Добрич“ ЕООД.