Каква е ситуацията след втория тур на местните избори в най-голямата област у нас - Софийска, провери "Фокус". Ето какво показва справката за всяка от общините, които се явиха на поправителен в неделя:

Община Горна Малина - градоначалник е издигнатият от инициативен комитет Ангел Жиланов. Той получи с почти 1000 гласа повече от Иван Николов.

Община Драгоман избра Андрей Иванов от ГЕРБ. Той получи 124 гласа повече от опонента си Ивайло Зарков от МК "Алтернатива на гражданите" и така спечели битката за кметския стол.

Община Етрополе избира на втори тур за кмет Владимир Александров от Местна коалиция "БСП за България". Новият градоначалник получи 53,38% от вота на гласувалите.

Община Златица ще се управлява от Любомир Цветков от "Българска социалдемокрация - Евролевица", който повече от убедително надделя над Елена Герасимова от "Български социалдемократи".

Община Ихтиман предпочете Калоян Илиев от ГЕРБ пред Милена Чомакова от МИР.

Община Копривщица избра Мария Тороманова от "БСП за България", а Бойка Дюлгярова от ГЕРБ остана втора.

Община Пирдоп ще се дирижира от Ангел Геров от "БСП за България и (ПП "БЪЛГАРСКА ПРОГРЕСИВНА ЛИНИЯ", ПП "ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ" и коалиция "ЛЕВИЦАТА!")".

Община Самоков си избра бившият заменстни-кмет от Столична община Ангел Джоргов.