Жителите на Скобелево, община Ловеч, отбелязаха традиционно своя празник на  с тържество. Събитието за втора година се състоя в градината под дърветата и привлече много хора, съобщиха от Община Ловеч. Гости на тържеството бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на Общински съвет в Ловеч Петър Цолов, които поднесоха цветя пред паметника на паднали във войните.

Кметът Маринова в поздравлението си подчерта, че всяка година около официалния празник на Съединението - 6 септември, Скобелево отбелязвате своя празник. "Ние сме една общност, а корените ни са в историческите събития. Днес освен на Съединението от 1885 г., ние отдаваме почит и преклонение и на военните действия, довели до освобождението на Ловеч през 1877 г. Напълно заслужено селото носи името на генерал Скобелев, който е герой от битката край Осъм и по местата, където са днешните Гозница и Скобелево“, каза кметът на Ловеч.

Корнелия Маринова връчи поздравителен адрес на Сузана Янчева, кметски наместник на с. Скобелево. В него се казва: Пожелавам на местното ръководство да бъде близо до проблемите на хората, да продължи да работи за просперитета на селото. Ние сме уверени, че националното единство най-много ни помага в моментите на изпитания и трудности. Да продължим да гледаме в една посока и съм сигурна, че ще успеем!

Традиционният курбан бе осветен от отец Мартин, присъстваха кметове на околните села, новозаселили се жители и много гости.Празникът продължи с фолклорна програма.