"Фокус " ви съобщи на 23 февруари, че автомобил се е врязал в дворовете на две къщи в квартал "Княжево". Оказва се, че това не е първи подобен инцидент. Участъкът е проблемен от години, казват хората, които живеят в района.

"В нас влизат два пъти. В комшиите – два пъти. Вчера пак има катастрофа. Мантинели няма. Всеки ден минават деца, възрастни хора и минаваме със страх, защото в рамките на няколко години станаха 5-6 катастрофи“, посочи пред bTV Даниела, която живее в "Княжево".

Жителите обясняват, че пътят е изключително натоварен, но тесен. Настояват за разширяването на Околовръстния път, който да поеме автомобилите от АМ "Люлин“.

"Излизаме с поредна молба да се сложат светофари, да се сложат легнали полицаи“, коментира Ваня Гочева от "Движение за Княжево“.

"Районната администрация започва възстановяване на мантинелите. Писали сме на "Пътната полиция“ за повече контрол. Трайното решение е изграждането на Околовръстния път от Сухиндол“, посочи Кънчо Кънев, зам.-кмет на район "Витоша“.

По данни от МВР за 2022 година е извършен контрол в рамките на 114 дни. Отчетени са 8286 преминавания с превишена скорост.