Жители на великотърновското село Самоводене протестираха тази сутрин. Повод за недоволството им е усложнената пътно-транспортна обстановка на пътя Велико Търново – Самоводене и множеството тежки катастрофи със загинали и пострадали, предаде кореспондент на "Фокус". Хората са категорични, че трябва да има промени в организацията на движение, ремонт на самата отсечка, поставяне на нова маркировка и знаци.

Най-невралгичната част, според местните, е районът между бившата фабрика, известна като Кожа база и разклона за Преображенския манастир. Именно там е и мястото, където е днешния протест.

"Особено в тъмната част е ужасно. Най-вече тировете, качват ти се на гърба и присвяткат, че си бавен, така че няма да има полза от това мероприятие. По-скоро трябва да се обезопаси като Присовските завои да е с камера за скорост“, коментира един протестиращите.

"Нали, за да се обезопаси, да не умират хора повече там, затова е "мероприятието“, защото е безхаберие и смяна на мантинели, и до там. И ако няма полза, какво да направим, за да ни чуят? Хайде, вдигнете се и елате с нас!“, отговаря му друг.

"Надявам се акцента на протеста да бъде в подобряването на инфраструктурата, подмяна на асфалта, нови знаци и маркировка“, казва трети.

В социалните мрежи не липсваха и коментари от хора, които са против протеста, защото той ще затрудни ежедневието им, ако блокира пътя, тъй като няма да могат да стигнат до Велико Търново, където работят.

Недоволните жители на търновското село са категорични, че няма да затварят отсечката, но искат да бъдат чути.