Жители на русенското село Кошарна събраха средства за закупуване на цветя и дръвчета и ги посадиха сами, разбрахме от "Фокус".

По инициатива на Бехидже, жителка на селото, пребиваваща от години в Белгия, хора от населеното място успяват да се обединят и съберат средства за закупуване на цветя и дръвчета. Събраните средства за благородната кауза са били съобразени с индивидуалните възможности на жителите, като всеки е можел да дари от 1 лв до 100 лв. Все още не е обявена цялата сума и имената на дарителите, но е ясно че част от тях са пожелали анонимност.

Гюрджан Яшар, който разказа за инициативата, изказа благодарности на г-н Шукри Шукри Мухарем,  дарил многогодишни цветя на селото, които сам засъдил. Ентусиастът благодари още на доброволците за засаждането на цветята, на читалище "Иван Вазов" Кошарна (Шенай), както на майката на Бехидже Исметова, която на тази възраст посетила всяко едно семейството в селото.

"Уважаеми другарки и другари, това ме кара да се чувствам горд с моите съселяни. Пожелавам ви весело посрещане на предстоящите празници.Все още има добри хора, които искат селото да се превърне в едно по добро място за живеене", пише още Яшар в страницата на селото във Facebook.