Жители на Великотърновска област продължават да подават сигнали за проблеми с липсата на ток, предаде кореспондент на "Фокус“. В село Обединение, община Полски Тръмбеш се оплакаха, че от 11 дни са на тъмно и студено, като чак вчера при тях са дошли екипи на енергоразпределителното дружество, които да поправят аварията.

В селото живеят общо около 300 души, които са ядосани, защото повече от седмица никой не им е дал конкретна и адекватна информация.

"Пет пъти се обаждам на Варна, по четири минути. Говори ми една, вика "изчакайте, ще ви свържем, изчакайте, ще ви свържем“. Какво е това свързване? Все едно, че да пишеш на мъртъв писмо и да чакаш отговор“, казва Виолета Стефанова.

Нейната съседка Василка пък допълва, че от ЕРП Север са и отговорили, че не са получавали официални сигнали за проблеми в Обединение.

Кметът на селото Христо Ганев и колегите му от Иванча и Долна Липница – Тихомир Цачев и Емил Илиев планират заедно да търсят обезщетение от електроразпределителното дружество, защото щетите в трите населени места са огромни.

"Имаме няколко, 4-5 домакинства, които им изгоря абсолютно всичко – хидрофори, да не говорим за и вътре в мрежата – телевизори, всичко, което беше включено. Така е и в другите села“, казва Ганев.

В писмен отговор за от ЕРП Север отговориха, че до тях няма официално подадени сигнали от жителите на село Обединение, че са все още без ток. Припомниха, че по време на снежното бедствие много населени места останаха без електричество заради сериозни повреди по далекопроводи и километри накъсани  кабели. Затова и в момента на места работата продължава.