Тази сутрин пред сградата на Община Павел баня граждани протестираха срещу зачестилите случаи на насилие и убийства на бездомни животни в града, предаде репортер на Агенция "Фокус".  На място бяха и представители на местната власт, които разговаряха с хората и всички се обединиха около осъждането на подобни прояви.

През последния месец в социалните мрежи се публикуваха много снимки на застреляни или отровени животни по улиците, като само през последната седмица са пострадали пет кучета. Жителите обмислят да поискат проверка от ОДБХ-Стара Загора относно това дали Община Павел баня има договор за транспортиране и унищожаване на трупове, с оглед на наличието им по улиците. "Нека бъдем съпричастни към тревогите на длъжностните лица и да им дадем възможност да покажат отговорността си към труповете поне", казва Радмила Ковачева.

От организацията Animal Hope Bulgaria-Kazanlak, които се включиха и в протеста срещу насилието над животни в неделя в Казанлък, апелираха да се вземе адекватно отношение от страна на общинските администрации, за да спре този проблем. "Крайно време е институциите да започнат да работят. Нека заявим позицията си отново. Нека знаят, че хората не са безразлични", категорични са от организацията.

Рени АТАНАСОВА