Жителите на Цалапица се събират на пореден протест днес пред Прокуратурата в Пловдив, съобщи в профила си във Фейсбук Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър Малинов, видя "Фокус". Тя призовава хората да ги подкрепят, тъй като все още няма справедливост за тях. 

"Димитър Малинов бе убит жестоко и заровен 7 дни! Искаме справедливост за Митко! Докога ще търпим децата на България да биват убити! На 26.02.2024г ще се гледа Държавен обвинителен акт по чл 294 за лично укривателство от 13.30ч в Районен съд Пловдив!", написа майката.

Протестът ще е от 10.00 часа.

"Искаме по бързо Рангел Бизюрев да бъде екстрадиран от кралство Дания!Справедливост за Митко трябва да има! Възмездие и покой на душата му искаме!", написа майката.

По-късно през деня в съда ще се гледа делото за укривателство срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови. Към момента двамата са в ареста.

Протестиращите настояват делото да не стартира преди довеждането на Бизюрев за разпит. Те смятат, че само така ще бъде разкрита обективната истина и няма да останат ненаказани и другите участници в жестокото убийство.

Преди дни майката на Митко сподели пред медиите, че единият от близнаците се обадил по телефона на свой приятел и му казал, че на 26 февруари излиза на свобода. Тя твърди, че разполага с кадри от охранителни камери, на които се виждат пет силуета заедно с този на Димитър Малинов. Кадрите са от момента, когато се смята, че е извършено убийството и по думите й може да става въпрос и за четвърти човек, който е бил свидетел и евентуален участник в престъплението.