Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова изпрати поздравителен адрес, почетен плакет и албум на най-възрастния жител на село Борован-Трифон Видаркински, който днес навършва едновековен юбилей, предаде кореспондент на "Фокус“.

Трифон Видаркински е роден на 3 февруари 1923 г. във врачанското село Борован. Основно образование завършва в родното си село. 20 годишен участва в първата и втората фаза на Втората Световна война, заедно с двамата си братя. След войната работи като стругар в София, командирован в Димитровград, където взема активно участие при монтажа на машините и пускането им в експлоатация на новостроящият се тогава Химически комбинат. 

Трудовата му биография е написана изцяло в Химическия комбинат и Химремонтстрой в Димитровград, където работи и след пенсионирането си. За високи постижения в трудовата си дейност е награждаван с много отличия, най-високите от които са  златен Орден "Георги Димитров", Орден "Червено знаме на труда" и "Сребърен орден на труда". Понастоящем живее в село Брястово, област Хасково.