За Великден Женско благотворително дружество "Майчина грижа" дари хранителни продукти на хора в неравностойно положение. Инициативата "Не сте сами“ е започната от дамите от дружеството през изминалата година за Коледа, когато подпомагат петдесет и шест възрастни и още четири семейства в невъзможност с общо десет деца. На последвалото общо събрание решават, че тази инициатива трябва да се продължи и провежда два пъти в годината на големите християнски празници – Рождество Христово и Възкресение Христово, съобщиха от общината.

Така днес те раздадоха подготвените пакети, включващи продукти от първа необходимост и разбира се козунак за празника, на шестдесет възрастни самотно живеещи хора без никаква подкрепа и четири семейства с девет деца. Списъците са определени с помощта на кметските наместници и кметовете, които са най-близо да хората в малките населени места и познават добре техните съдби и нужди.

Освен средствата от благотворителни базари, провеждани от дружеството, в инициативата се включва и една от търговските вериги в нашия град като дарява продукти на стойност 500 лв, а управителят на веригата подпомага каузата с лични средства за деветте деца. Към използваните средства се добавят и дарените от Германия – инициативна група от гр. Карбен и семейството на Александър и Снежанка Ненови.

Подкрепата веднъж или два пъти не е достатъчна, но е важна, защото особено по празниците хората в невъзможност чувстват най-голяма липса и трудност. Женско благотворително дружество "Майчина грижа“ изказва своята най-топла благодарност към всички, които ги подкрепят и чрез тях връщат усмивката на деца и възрастни.