Агресия на възрастен към дете. В социалните мрежи се появи видео, в което се вижда как жена се кара с непълнолетно момче. От кадрите изглежда, че тя подхожда нападателно към него, чуват се и коментари отстрани: "Не удряй детето".

Майката на момчето, която е публикувала кадрите, твърди, че синът й е получил 6 шамара от въпросната жена.

Случката е от двора 23 СУ в София.

"След часовете било хубаво времето, децата си взели закуски и останали малко на слънце до тенис масата. Майката на негов съученик идва в двора, хваща сина ми за ръката, бие му 6 шамара, казва му, че ще му разбие носа и тогава се чува гласът на преподавателка, която казва да остави момчето", разказва майката на потърпевшия пред NOVA. Тя призна, че синът й и друго дете от класа са имали конфликт от 1-2 седмици.

"Като цяло в класа момчетата имат конфликти помежду си", коментира тя.

Майката на второто дете не пожела да говори пред камера.

От МВР пък казаха, че има 2 сигнала. Първият е от 24 октомври. Той е от мъж, който казва, че синът му е пребит от друго дете. След преглед в "Пирогов", отиват в полицията и подават сигнала. Вторият сигнал е от 25 октомври и е за конфликта във видеото.

Проверени са камерите на училището. "Не се виждат шамарите, за които говори родителя", заяви Нина Чанева, директор на 23 СОУ.

 "Педагогическият съвет на училището не толерираме по никакъв начин тормоз и насилие над когото и да е било. Поканихме на среща майките и децата. Жената призна за шамарите и се извини", каза Чанева.

Оказва се обаче, че първият ден другото момче е било нападнато в двора.

Чанева обясни, че една от мерките, които ще бъдат взети е родителите и децата да имат съвместни мероприятия в събота и неделя. Ще се работи и с психолози и детска педагогическа стая и много работа с родителите.