Днес, въпреки лошото време, шестима участника премериха сили в състезанието "Автополигон“, организирано от Община Златоград, в партньорство с Районно управление - Златоград и инструктора по шофиране – Филчо Лазаров. Това съобщиха от Общината.

Шофьорите минаваха умело през трасето, демонстрирайки завидни умения през различни елементи - паркираха перпендикулярно и успоредно МПС, изпълняваха точно указания преди и след тръгване на автомобила, преминаваха през кратък участък с разположени конуси, с цел проверка на контрола върху автомобила, както и за спазване на някои от основните правила от Закона за движение по пътищата.

Инспектор "Пътен контрол“ към РУ Златоград - Александър Бодуров, преди да се даде старт на мероприятието, извърши проверка за алкохол, с техническо средство, на участниците и призова всички за отговорност на пътя и спазване на правилата за  движение по пътищата.

Първенец стана Стоил Ангелов, който премина през препятствията най-безопасно и най-бързо. На второ място се класира Ирон Хаджиев, а трета беше Мария Петрова, с което доказа, че дамите не отстъпват по умения за управление на моторни превозни средства.

Кметът на Златоград Мирослав Янчев награди победителите и заяви, че целта на проведеното състезание е да се припомни на всички участници в движението по пътищата, колко е важно да се спазват правилата, да не се пренебрегва вертикалната и хоризонтална маркировка по пътното платно, защото това може да спаси живот. Той призова участниците в движението да бъдат отговорни не само към собствената си безопасност, а и към тази на останалите участници в движението.