Жена от София се възмути на поредната разруха в София - подлезите. Тя бе провокирана от публикация, с която Sofia24.bg ви запозна по-рано.

Цитираме думите на ядосаната столичанка:

Няма да коментирам грозната гледка. Ясно е и без думи. Но ще споделя разочарованието си от днес и горчивият извод, че страната ни за съжаление е съсипана и изтърбушена като тези стълби.

Днес реших да отида до българският магазин и да си купя български боб.

Отидох, имаше боб, на две фирми, пакетиран в България но произведен в Бразилия и Чили. Тръгнах си, реших да купя боб от супермаркета, поне съм сигурна за качеството.

Това ме накара да се замисля че в Индия живеят милиони хора, които ядат изключително и само вегетарианска храна. Само на индийците да продаваме българският боб ще може да имаме красиви и изящни подлези и стълби.

Имало едно време...български боб.Някога, преди много години, около средата на XVII в. на територията на сегашната българска държава хората започнали да отглеждат фасул. По времето на социализма фасул отглеждали основно в Северна България.

През 70-те и 80-те години на XX в. били засявани по 220 хил. дка годишно и българският боб бил известен с вкусовите си качества в цяла Европа. Имало едно време.....български боб!!Моята баба казваше: Несмислено свят светува!Мъдра жена. Несмислено държавата ни се управлява в това е трагедията.