Поредна успешна акция за предотвратяване на престъпления срещу интелектуалната собственост и данъчното законодателство бе реализирана вчера от служители на отдел "Икономическа полиция" от пловдивската дирекция на МВР.

Процесуално-следствените действия са извършени под надзора на Районна прокуратура - Пловдив. При претърсване на хале в Северна промишлена зона са открити множество кашони с дрехи, обувки и аксесоари, обозначени със знаците на над 10 световноизвестни търговски марки, без необходими документи за съгласието на правопритежателя.

Изяснено е, че иззетите около 6000 артикула били предназначени за разпространение по интернет чрез куриерски услуги към държави от Европа. Ползвателят на склада - собственичка на еднолично търговско дружество, е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 172б от НК.

Работата по документирането му продължава по указания на наблюдаващия районен прокурор. Предстои да бъдат назначени съответните експертизи за оценка на размера на щетите на потърпевшите юридическите лица, притежатели на защитените търговски марки.