Жена пострада при катастрофа на пътя между селата Павел и Совата в община Полски Тръмбеш. От Областна дирекция на МВР - Велико Търново уточняват за "Фокус", че сигнал за произшествието е получен вчера около 07:00 часа. Изпратените на мястото екипи на полицията и Спешна помощ установяват, че тежкотоварен автомобил, управляван от 58-годишен мъж, е самокатастрофирал.

"В резултат на това е пострадала пътничка на 75 години от Русе. Тя е настанена за лечение в русенска болница. Шофьорът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите са отрицателни", обясняват от търновската полиция.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.  

312 граждани и 239 автомобила са проверени при специализирана полицейска операция по метода "широкообхватен контрол", проведена вчера на територията на районните управления във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Павликени и Елена. Съставени са три акта и са наложени 59 глоби по фиш. Връчени са 31 електронни фиша. Заснети са 21 видеоклипа за скорост.  

През денонощието полицейските патрули в областта са проверили общо 663 граждани, от които 165 за употреба на алкохол и  447 автомобила, от тях  79 товарни и един мотоциклет. Заснети са 64 видеоклипа за скорост. Съставени са 22 акта и са наложени 121 глоби по фиш.