За трети път Общинската полиция в Добрич е санкционирала жена, която лепи на нерегламентирани места в града обяви. За това съобщи в една от социалните мрежи кметът Йордан Йорданов, предаде репортер на "Фокус". "За нарушителката това е трето наказание и ще бъде наложена най-високата глоба, предвидена в Наредбата, в размер на 1000 лв.", написа кметът. 

На жената е направено и предписание за почистване на разлепените обяви. Ако не ги премахне в определен срок, ще бъде наложена следваща глоба. "От всички нас зависи да пазим града си чист. Няма институция, която да реши всички проблеми, ако заедно не работим за чистота на града си", коментира Йордан Йорданов.

Лепенето на реклами и съобщения на нерегламентирани места е нарушение, припомнят от местната администрация. Общинска полиция и еколозите на общината ще санкционират всеки нарушител, допълват от там.

Ако човек се разходи из града и съвсем съзнателно се огледа за такъв тип нарушения, ще открие твърде много такива примери във всички части - и център, и жилищни квартали. Обяви и съобщения се лепят безразборно по дървета, огради, входни врати на многофамилните блокове, по автобусни спирки, стълбове, стени и т.н. Продължава и проблемът с нерегламентирано лепене на жалейки на места, които не са определени за това.

Жулиета НИКОЛОВА