В Световния ден на театъра, 27.03.2024 от 19:00 ч. на Камерна сцена в Драматично-куклен театър "Васил Друмев“ ще се състои премиерата на спектакъла "Търси се автор“ с реж. Илия Виделинов. Специално за премиерата от Франция в Шумен ще пристигне и автора на пиесата – Жан-Пиер Мартинез.

По-рано в същия ден, от 16:00 часа в Заседателна зала в Драматично-куклен театър "Васил Друмев“ - Шумен,  ще се проведе пресконференция с Жан-Пиер Мартинез и творческия екип участващ в реализирането на  спектакъла "Търси се автор“.

Жан-Пиер Мартинез е един от най-успешните съвременни европейски драматурзи. Автор е на 101 комедии, които завладяват със своите уникални персонажи, близки ситуации, смешни обстоятелства и дълбоките изводи. Пиесите му се радват на многобройни постановки, като Мартинез може да се похвали със средно 350 реализирани спектакъла по негови текстове годишно.

"Търси се автор“ на Жан-Пиер Мартинез цели да осмисли един хипотетичен период от нашето съществуване. Да надникне зад завесата на "Какво ако беше станало така?“. Да изследва човешкото желание да бъде играещ. Да проследи границите на самотата. Дълбоките теми, преплетени в текста са представени посредством извънредно лекото и хапливо перо на френския драматург Жан-Пиер Мартинез, който владее световните комедийни сцени през последните години.