Жалба за грубо отношение на представител на МВР е подадена в Районната избирателна комисия – Смолян. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Смолян председателят на РИК – Смолян, Росица Чакърова. Жалбата е подадена от политическа партия и в нея се посочва, че служител на реда на територията на община Мадан е извършил неправомерни действия, изразяващи се в грубост и отправяне на заплахи. Сигналът с материалите по случая са изпратени по компетентност до прокуратурата и се очаква тя да се произнесе дали жалбата е основателна, поясни Чакърова.

Още две жалби са подадени в РИК – Смолян от началото на изборния ден, допълни тя. Едната от тях касае неправилно номериране на машините в изборна секция в община Мадан, което обърква избирателите. Номерацията е премахната за улеснение на гражданите и жалбата е приета за неоснователна.

Другата е за това, че кутията за контролни разписки в една изборна секция е прекалено малка и не е била достатъчна за разписките. Наложило се е тя да бъде сменена с налична по-голяма, обясни председателят на РИК – Смолян.

Нели ГЕРГЬОВСКА