"Провеждането на честни, прозрачни и демократични избори е основната ми задача като новоизбран областен управител на Добрич“, това заяви на пресконференция в зала "Европа“ пред журналисти и своя екип Здравко Здравков, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. В продължение на 8 месеца Здравко Здравков изпълняваше длъжността зам.-областен управител на Добрич. По думите му предстои усилена работа в спешен порядък, защото не е тайна за никого, че в държавата има много кризи, а те могат да бъдат решени от редовен парламент. Здравков заяви своята надежда, че с работата си ще оправдае гласуваното му доверие.

По един от наболелите в областта проблеми от дълго време - нередовното водоснабдяване в много населени места заради чести аварии по силно амортизираната водопреносна мрежа, което създава изключителни неудобства на жителите и предизвиква техния основателен протест, Здравко Здравков заяви, че възможно най-бързо ще се запознае с детайли и ще бъдат предприети действия Министерство на регионалното развитие да бъде запознато, за да се пристъпи към решаване на проблемите.



Здравко Здравков има значителен управленски опит в частния сектор в сферата на селското стопанство, преди това е бил мениджър в сектора на недвижимите имоти. Има придобита степен магистър по две специалности от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски“. Наследява поста областен управител на Добрич от Галин Господинов.



Жулиета НИКОЛОВА