Първо трябва да се завърши пробивът "Модър-Царевец" и после да се събаря Бетонният мост. Това е категоричното становище на кмета Здравко Димитров по повод идеята на НКЖИ да премахне съоръжението през април догодина, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Някои си гонят сроковете, но аз трябва да мисля за пловдивчани. Няма как да оставим "Южен" без транспорт, не мога да го допусна" - заяви Димитров.

Припомняме, че на среща с бизнеса от НКЖИ са заявили, че имат готовност да премахнат Бетонния мост в I етап на проекта за пробива под централна гара. Новото мостово съоръжение трябва да е със 70-80 сантиметра по-високо, за да могат електрическите влакове да преминават спокойно без да свалят пантографите. И към настоящия момент не е ясно откъде ще се намерят пари за изграждането му. 

"Има фирми които обжалват всичко. Сигурно и собствения си акт за раждане обжалват. Има една фирмичка, която всичко обжалва и поръчките се бавят" - допълни Димитров. Посочи като пример процедурата за ремонта на Хуманитарната гимназия, към която проявяват интерес много строителни компании, както и изграждането на плувния басейн, чието изграждане от 10 милиона сега вече е 20 милиона.