Трябва да се извървят някои стъпки, за да се активира блокиращата квота на общината в панаира. Една от тях е да се изчака дали ще има извънредна сесия, тъй като за момента няма направено такова предложение, съобщи пред журналисти кметът Здравко Димитров, предаде репортер на Агенция "Фокус".

По инициатива на кмета ще се проведе среща със собствениците на частния терен от 81 декара в парк "Отдих и култура". Държи да присъстват представители на Общинския съвет, както беше за зала "Строител". На този разговор се очаква да се разберат намеренията на собствениците, защото засега не са съобщили за никакви инвестиционни намерения.

Идеята е да се запази паркът, но не е ясно дали би се реализирало предложение за замяна с други общински имоти. Единственият вариант е общината да купи терена. "В съседство наскоро имаше държавен търг при който 20 декара се продадоха за над 30 милиона. Това ще се има предвид, когато се прави оценка", смята Димитров. 

Възстановяването на разкопаното пространство до Водната палата най-вероятно ще бъде през пролетта, прогнозира кметът. За Кръстовден на 6 януари от понтона ще бъде хвърлен кръстът.

"За жалост Общинският съвет не гласуваха да се плати проектът и разходите и те ще съдят общината. И ще вземат повече пари сигурно" - предполага той.

Предвидените за пробива при Водната палата средства ще се насочат поравно към зоопарка и Дондуковата градина, а, ако е необходимо, ще се осигурят още пари от общинския бюджет. 

Повече гледайте в прикаченото видео!