Поредица от спортни събития предстоят в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Те се организират на различни локации и в града, но с идеята за масов спорт сред жителите и гостите на Кюстендил.

На 15 май предстои турнир по "Боча“ на площад "Велбъжд“. Той се организира от спортен клуб за хора с увреждания "Ильо войвода" към Дом за пълнолетни лица с физически увреждания "Ильо войвода", а целта е мотивиране на хората с увреждания от всички социални услуги на Община Кюстендил да се включат в спортна надпревара в адаптиран спорт за всяка възраст. Началото е от 10.30 часа.

На 16 май в центъра на града ще се проведе общинското състезание "Бързи, смели, сръчни",  организирано от Обединен детски комплекс – Кюстендил. В него ще се включат момичета и момчета от вторите класове на училищата в града. Началото е от 14.00 часа.

 17 май е отделен за отбелязване на Деня на българския спорт. От 15.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе кръгла маса на тема "Гимнастическо дружество "Осоговски юнак“ – начало на спортното движение в Кюстендил“. Организатор на събитието е Община Кюстендил, със съдействието на Национална спортна академия "Васил Левски“, Държавен архив – Кюстендил и Регионалната библиотека.

На 18 май предстои традиционният турнир по силов трибой "Аполония“. Той се организира от спортен клуб "Аполония – Роси“, а мястото на провеждане е стадион "Осогово“. Турнирът ще се проведе в трите движения – клек със щанга, повдигане на щанга от лег и мъртва тяга. Началото е от 10.00 часа.

На 18 май от 10.30 часа в лесопарк "Хисарлъка“ ще се проведе спортният празник "Зелено семейно приключение“. Мястото е сцена "Базиликата“, а организатор е Обединен детски комплекс, съвместно с Община Кюстендил. Събитието е част от Световния ден на предизвикателството. В него могат да се включат деца и техните родители.

Програмата продължава и на 19 май. На площад "Велбъжд“ от 11.00 часа официално ще бъде открито авто шоу "Скорост и високи токчета". Организатор е СКА "Диамо", със съдействието на Община Кюстендил и партньори.