Кметът Костадин Димитров и заместникът му по строителство Тошо Пашов информираха как върви изпълнението на инфраструктурните обекти. Както Plovdiv24.bg съобщи, пускането на движението през пробива "Модър - Царевец" се отлага с 14-15 дни.

Източното платно на "Кукленско шосе" е готово, като фирмата е спазила срока от 1 месец. В неделя вечерта ще бъде готова маркировката, в понеделник сутринта ще се преместят знаците и ще се пусне движението. Следобед започва работата по западното платно, за което са договорени 45 дни.

Кметът се надява фирмата, която работи по проекта на ВиК, да свърши по-бързо поетия ангажимент. "Имаме стъпка напред да бъдем готови преди голямото съоръжение да падне - Бетонният мост" - коментира по този повод Димитров.

Ремонтът на "Рогошко шосе" протича в график и до 10-тина дни движението ще бъде пуснато.

След това започва работа по археологията на "Брезовско шосе", където трябва да се довърши Северният обходен колектор. И тук, според зам.-кмета, работата тук е в график.

Общината работи активно и за по-бързото изграждане на пешеходната рампа на читалище "Христо Ботев", след което ще бъдат премахнати металните прегради в тази част на ул. "Даме Груев".