Завършва ремонтът на Околовръстния път на Пловдив в участъка от ул. "Пещерско шосе“ до ул. "Пазарджишко шосе“. Очаква се утре да се възстанови движението по обновената отсечка.

Строителните работи са част от започналия през 2021 г. поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив (път II-86). През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между "Коматевско“ и "Асеновградско шосе“. В началото на септември т. г. завърши обновяването на още една отсечка - от "Коматевско“ до "Пещерско шосе“. Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и знаци.

В заключителен етап са и ремонтните дейности в отсечката от Околовръстния път между ул. "Пазарджишко шосе“ в Пловдив и АМ "Тракия“ (път III-805). В част от трасето се монтират ограничителните системи. Предстои полагането на хоризонталната маркировка и поставянето на пътните знаци. До приключване на ремонтните работи трафикът ще преминава през гр. Пловдив.

Агенция "Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката