Завърши Вторият международен образователен форум "Качеството на образованието в условията на дигитална трансформация и спецификата на поколенията“, организиран от Община Варна в партньорство с Министерството на образованието и науката и Националното сдружение на Общините в Република България, съобщи Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности".

В рамките на събитието се включиха 246 участници от девет държави - България, Румъния, Финландия, Полша, Испания, Кипър, Гърция, Турция, Италия. Дискусиите във форума се наблюдаваха и онлайн в  ZOOM и You Tube. В работните срещи активно участваха представители на университети, работодателските и синдикални организации.

Обсъдени бяха теми за преподаването в средното и висшето училище, възможностите за гъвкав и персонализиран образователен процес, баланса между изкуствения и човешкия интелект и други.

Споделеният опит и дискусиите обединиха участниците около важни за развитието на образованието политики. Изводът бе, че управлението на процесите, квалификацията на учителите, екипната работа, психичното здраве на участниците в образователния процес, са част от задължително необходимите елементи за постигане на качествено и изпреварващо образование.

Всички презентации и подробна информация за събитието можете да намерите на страницата на Форума edfor.varna.bg