Детето, което падна от стена за катерене в голям търговски център в Пловдив, е в добро здравословно състояние. Минути след инцидента детото е постъпило в болнично заведение, за да получи най-адекватната помощ. Направен му е цялостен преглед от ортопед и скенер. Не са установени фрактури и счупвания, които се надявам да бъдат потвърдени и при вторичния преглед, съобщи за "Фокус" управителката на "Пловдив Плаза" Александрина Янева.

Височината, от която пада детето, е около 2 метра. Родителите и служителите на стената са били в близост. Не е имало гърч, не е имало епилептичен шок, без никаква опасност за живота е детето, защото такава височина не предразполага за подобен тип крайни притеснения, обясни тя.

"Обнадеждени сме за състоянието на детето, че ще остане само с уплах, а здравословното му състояние ще бъде непокътнато" - каза още Янева.

Допълни, че думите й могат да се проверят от записите на камерите. Ръководството на мола е в контакт с родителите на пострадалото дете и с наемателя. 

Стената е затворена за посещения пред следващите дни, за да се установят причините за случилото се. Предстои конструктивни експерти да направят проверка на състоянието на въжетата, катарамите и допълнителните съоръжения. Наемателят има актуална застраховка на обекта, а РЗИ извършва регулярни инспекции на състоянието и изправността на съоръжението.