Част от оживен булевард в Пловдив днес бе затворена заради строежа на нов голям жилищен комплекс в града ни, видя репортер на "Фокус". Става дума за западното платно на бул. "Освобождение" в участъка между кръстовищата с ул. "Съединение" и с ул. "Княз Борис Първи".

Част от тежката строителна техника бе разположена върху пътното платно, което направи невъзможно преминаването на други автомобили. За целта бяха поставени указателни табели, които информираха шофьорите за възникналата промяна.

Ето какво казва инвеститорът за новото си начинание:

"Жилищен комплекс "Тракия Сити Парк" е разположен в самото сърце на к.в. "Тракия", който е с най-добре развита инфраструктура. Комплексът се намира в непосредствена близост до детски градини и ясли, училища, хранителни хипермаркети, търговски центрове и аквапарк.

Локацията му е изключително лесна за достъп както с обществен транспорт, така и лек автомобил.

Комплексът разполага с внушителните 13 700 м 2 вътрешен озеленен двор, в който ще има детски площадки, стрийт фитнес и зони за отдих.

Разполага с богато разнообразие от едностайни, двустайни и тристайни апартаменти – общо 1196 броя.

Паркоместата са обезпечени на 100% с общо с 1512 паркоместа, при необходими 1250, за спокойствието на живущите ще има изградени системи за видеонаблюдение и контрол на достъп".